Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2010

Anna Mystic(Gr)


Η dj Anna Mystic είναι μια σταθερή αξία στη reggae σκηνή της Ελλάδας. Παίζει τζαμαϊκανή μουσική ανελλιπώς από το 1986.Τα σετ της δεν περιορίζονται σε ένα μουσικό είδος αλλά περιλαμβάνουν ska, roots, ragga, UK dub... Τα residencies της με όνομα Mystical Reggae έχουν ήδη κλείσει 9 χρόνια ανελλιπούς παρουσίας. Εκτός από την Ελλάδα, παίζει τακτικά και εκτός συνόρων. Έχει συνεργαστεί με εκλεκτούς καλεσμένους όπως οι Nick Manasseh, Dom, Ras Styler, Spikey T, Robert Tribulation, Keith Lawrence και ο Afrikan Simba.
Εδώ και κάμποσο καιρό συμμετέχει στο πρώτο "heavyweight" soundsystem επί ελληνικού εδάφους, το Dubwise Hi-Fi. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία κατά τα βρετανικά πρότυπα που ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβρη μ' ένα πάρτι στο Αν κι έκανε αίσθηση. Το χειροποίητο soundsystem είναι επιβλητικό σε διαστάσεις αλλά και σε ήχο. Αρκεί ν' αναφέρουμε ότι στο πρώτο πάρτι οι ...δωρεάν ωτασπίδες έγιναν ανάρπαστες. Η μουσική που παίζει η ομάδα είναι κυρίως roots: seventies αλλά και steppers. Δε λείπουν όμως και οι one-drop πινελιές.
Το να ακούσεις ένα set της Anna Mystic είναι και θα παραμένει ενδιαφέρον μια και οι επιλογές της ποικίλουν κάθε φορά. Πάντα όμως επιμένει στην ποιότητα και το μεράκι με το οποίο έχει αγκαλιάσει την τζαμαϊκανή μουσική στην ευρύτερη έννοιά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου